hits
Velkommen til bloggen min. Her kan du lese om hverdagen min og hvordan det er og ha den kroniske sykdommen SMA type 3. OM

Hvordan er det å ha en kjæreste med kronisk sykdom?

 • Publisert: 28.03.2017, 17:20
 • Kategori: Hverdagen
 • Gjesteinnlegg av Mikal.

  Hei og god morgen alle fine lesere til Charlotte. 

  Det er samboeren til Charlotte som skriver dette innlegget om hvordan jeg opplever det med å ha en kjæreste som har en kronisk sykdom. Hvordan jeg ser på denne sykdom og om jeg syns den kan ha noen hinder i forholdet. 

  Når jeg først møtte Charlotte så hadde jeg ærligtalt ikke så store meninger om hun og la faktisk ikke merke til at hun kunne ha noen problemer med å reise seg, men etterhvert som at jeg begynte og bruke mer tid sammen med hun så la jeg jo naturligvis merke til det. Selv om det ikke alltid var like lett for hun å komme seg opp trappen hjemme hos oss eller ut av bilen når vi var på butikken så gidde hun liksom ikke bare opp. Hun kjempet på uansett hun.

  Jeg ante ikke hvordan jeg skulle forholde meg til dette i begynnelsen, men så sta som hun er så skulle hun klare det meste. Hun begynte etterhvert å fortelle meg hva jeg kunne hjelpe hun med og hun kom til å si ifra vist hun trengte hjelp og slik er det fortsatt. 

  Noe annet som jeg har lagt merke til med Charlotte når det gjelder sykdommen hennes er at jeg prøver og ikke la den være et hinder for oss. Jeg kan si at jeg egentlig en gong i mai i 2016 køddet med at vi skulle gå opp Stolzen her i Bergen som bare er store steiner hele veien opp, men Charlotte tok det ikke som en kødd og tok beina fatt. Vi besteg altså Stolzen etter å ha brukt 2 timer opp. Jeg kan ærlig si at jeg trodde aldri at jeg skulle få hun opp dit med meg. 

  Når Charlotte først har bestemt seg for at hun eller vi skal noe, eller skal gå en tur så gir hun seg ikke. Om hun har så vondt i ryggen at alt annet er ikke et tema og gjøre så skal hun gjøre det, uansett hvor vondt hun har. Hun nekter og måtte avlyse mye vist hun kan unngå det. Til tider så vet jeg at det kan være tøft for Charlotte og leve med denne sykdommen. Vet at hun har noen dager der hun blir ekstra oppgitt over sykdommen og kan bli sur på den og føler seg sikkelig dritt, men da tar jeg og passer på hun og gjør alt for at hun skal være i godt humør. 

  Hun er en herlig jente uansett og jeg ser ikke på sykdommen hennes som så særlig mye hinder. Vi finner alltid ut av hvordan vi skal fikse ting før det i det hele tatt blir gjort. Jeg gleder meg utrolig mye til og dele resten av dagen, uken, måendene og framtiden med denne jenten. Hun er så utrolig herlig.

  Vist dere vil lese mer om hvordan det er og være med Charlotte på de forskjellige punkt så legg gjerne en kommentar igjen på hva dere vil lese mer om. Jeg deler gjerne mer med dere. Syns også dere er så snille med Charlotte så glad for at dere alltid er positive og legger igjen så fine kommentarer. 

  -Mikal. 

   

   


  Følg meg på facebook her.
  Instagram: charlotterolland. 

  2 kommentarer

  Victoria Larsen

  28.03.2017 kl.19:32

  Jeg ønsker deg en fin tirsdagskveld :-)

  Nina

  29.03.2017 kl.00:49

  Fint innlegg:)

  Skriv en ny kommentar